Ve spojení s nádivkou tvoří kuře neodolatelný vyvážený pokrm hodný svátečního stolu.
Suroviny na 6 porcí – 1 kuře – 2 starší rohlíky – 2 vejce – 100 ml mléka – kůra z jednoho citronu – máslo – 2 hrsti čerstvého špenátu – 30 g mandlových plátků – sůl, pepř – špetka muškátového oříšku
Postup
1. Kuře omyjte a očistěte. Osušte a lehce osolte a opepřete zevnitř i zvenku.
2. Rohlíky nakrájejte na kostičky a orestujte na másle. Dejte je do mísy, přidejte mandle, citronovou kůru, natrhané listy špenátu a špetku muškátového oříšku. Mléko smíchejte se žloutky a pomalu přilijte do mísy. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
3. Kuře naplňte nádivkou a uzavřete. Dejte ho do pekáčku, přidejte máslo a podlijte vodou. Pečte při 220 ºC asi 15 minut. Pak teplotu snižte na 140 ºC a pečte ještě 100 minut.