Kombinace bílého chřestu s holandskou omáčkou a grilovanými kuřecími prsíčky je prostě neodolatelná.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 500 g bílého chřestu
✿ 100 g másla
✿ 200 ml bílého vína
✿ 200 ml zeleninového vývaru
✿ 4 žloutky
✿ cukr krupici
✿ olej
✿ bobkový list
✿ snítku čerstvého tymiánu
✿ sůl, pepř
✿ 2 snítky čerstvého kopru
✿ 1 citron
1. Kuřecí prsa osolte opepřete, pokapejte olejem a nechte odležet. Chřestu ukrojte zdřevnatělé konce a stonky oloupejte škrabkou. Oloupaný dejte na chvíli do studené vody s citronovou štávou.
2. Do hrnce nalijte vývar, ½ bílého vína, ½ másla, cukr, sůl, pepř, bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Pak vložte chřest a vařte pod pokličkou doměkka asi 7 minut a slijte. Kuřecí prsa ogrilujte nebo opečte na pánvi.
3. Zbylé víno, sůl a pepř svařte. Přelijte do mísy a dejte ji na vodní lázeň. Přidejte žloutky a na mírném plameni prošlehejte metličkou asi 5 minut. Pak pomalu přimíchejte zbylé rozpuštěné máslo. Chřest zalijte omáčkou, přidejte maso a ozdobte koprem.
To musí být moc fajn recept, jenom si nejsem jistá jestli zvládnu tu omáčku pěkně uvařit. Ale zkusím to, chřest i kuřecí maso máme v rodině rádi.
Vypadá to skvěle a ani ne tak složité! Už delší dobu hledám něco nového, co bych mohla vyzkoušet, a tohle je přesně ono. Chřest mám moc ráda a s kuřetem to musí být dobrá kombinace.