Potřebujete:
1 kuře (cca 1,5 kg), 3 velká rajčata, 200 g žampionů, 20 černých oliv bez pecky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce olivového oleje, 250 ml suchého bílého vína, 1 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř
Postup
1. Olivy namočte do vlažné vody, abyste z nich odstranili sůl. Kuře naporcujte, zlehka osolte a opepřete a pokapejte olejem. Lžíci oleje rozpalte v kastrolu a porce kuřete opečte ze všech stran dozlatova. Žampiony a česnek nakrájejte na plátky, rajčata na kostičky.
2. Opečené kousky kuřete vyjměte z kastrolu a uchovejte v teple. Vylijte vypečený tuk, vlijte zbylý olej a nechte na něm rozvonět pokrájený česnek. Poté přidejte rajčata, víno a protlak.
Nechte chvilku provářet a při míchání seškrabujte do omáčky všechny přípečky ze stěn a dna kastrolu. Vsypte žampiony a nechte asi 10 minut na malém plameni dusit.
3. Do omáčky vložte kuře a olivy a nechte dusit ještě 10 minut.
4. Hotové kuře podávejte s rýží, posypané petrželkou. .