Suroviny na 4 porce:
4 plátky krůtího masa (à 200 g), 200 g másla, 1 citron, 1 svazek pažitky, ½ svazku petrželky, 3 snítky rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, celý červený pepř
Postup:
1. Kůru z omytého a osušeného citronu ostrouháme a vymačkáme z něj i šťávu. Oprané bylinky otrháme a nasekáme nadrobno.
2. Změklé máslo dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, ochutíme solí a pepřem. Přimícháme bylinky včetně citronové kůry i šťávy. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Z másla vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice.
3. Steaky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak je opepříme a osolíme a rozložíme na talíř. Na každém z nich necháme rozpustit kousek bylinkového másla a podáváme se zeleninou a opečenou bagetou.
.