Krevety skvěle ladí s česnekem i pikantní chutí. Víno na podlití použijte vždy takové, se kterým si posléze i s chutí připijete.
Suroviny: 4 porce
600 g krevet
1 stroužek česneku
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička chilli papriček
150 ml bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej
sůl
Postup:
V pánvi rozpalte trochu olivového oleje. Po chvíli přidejte prolisovaný stroužek česneku a chilli vločky. Zalejte bílým vínem, osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Vložte krevety a poduste je, dokud hezky nezrůžoví, trvá to pár minut.
Nakonec zasypejte nasekanou petrželkou. Poté je napíchněte na špejle. Podávejte s kousky opečené bagety. Takto připravené krevety lze přidat i do zeleninového salátu.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 60 Kč