Je lehký, svěží a zdravý. Můžete si ho dát samostatně nebo jako předkrm.
Ingredience:
300 g tygřích krevet
1 velká salátová okurka
2 mrkve
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
pepř, sůl
1 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku
1 lžíce cukru
voda dle potřeby
hrst arašídů
1 červená cibule
1 lžíce rýžového octa
Postup:
Na oleji lehce orestujte z obou stran krevety. Osolte a opepřete. V misce smíchejte šťávu z citronu, rybí omáčku, ocet, cukr a vše lehce zřeďte vodou. Pak do omáčky prolisujte česnek.
Okurku, cibuli a mrkev nakrájejte na tenké proužky. Arašídy nasekejte a nasucho je opražte na pánvi. Smíchejte krevety se zeleninou, vše zalijte zálivkou a zasypejte oříšky.
Náš tip:
V salátu se bude perfektně vyjímat i řapíkatý celer.