Polévka z čerstvého špenátu je ideální večeří. Smetana jí dodá krémovou konzistenci.
Potřebujete:
✿ 700 g mraženého listového špenátu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžičku mletého koriandru
✿ 1 l zeleninového vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 100 ml smetany
✿ 2 lžíce zakysané smetany
1. Špenát nechte rozmrznout. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
2. V hrnci na oleji osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě mletý koriandr. Míchejte další minutu, až se rozvoní. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte špenát, zakryjte a vařte asi 2–4 minuty. Pak odstavte a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
3. Do polévky přilijte smetanu a ještě chvíli prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete a na talířích ozdobte zakysanou smetanou, špenátovými lístky, slunečnicovými semínky apod.
Rychlý a jednoduchý recept na večeři, to se mi líbí! Špenátová polévka navíc skvěle zahřeje, díky za inspiraci.
Zbožňuju špenát, hlavně když je krémový! Tenhle recept vypadá úplně famózně, večer se do něj pustím. Díky za tip!
Mně špenát vždycky připomíná dětství, kdy jsme ho doma měli pořád. Tu polívku musím zkusit, ta smetana musí být delikatesa!
Špenátovej polívka zní dobře, hlavně s tou smetánou. Určitě si ji někdy zkusím uvařit, takovou dobrotu neodolám.