Jemná krémová omáčka s opečenými prsíčky chutná báječně. Ocení to celá vaše rodina.
Ingredience:
2 kuřecí prsa
250 g žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
100 ml kuřecího vývaru
1 lžíce másla
olej
sůl, pepř
nasekaná petrželka
Postup:
Kuřecí prsa omyjte, osolte a opepřete podle chuti.
Na oleji je orestujte dozlatova z obou stran, nejlépe v nějaké hlubší pánvi.
Prsa z pánve vyjměte a na stejné pánvi orestujte najemno nasekanou cibuli, prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek a plátky očištěných čerstvých žampionů.
Přilijte vývar a smetanu a krátce povařte, aby omáčka zhoustla.
Vložte maso zpět do omáčky a nechte ho prohřát. Pánev můžete přiklopit pokličkou a omáčku tak nechat probublávat.
Na talíř nejprve naservírujte houbovou omáčku a na ni položte opečená kuřecí prsíčka.
Ozdobte je najemno nasekanou čerstvou petrželkou.
Kuřecí prsa na smetaně, takhle to dělávala moje babička, mám na to krásný vzpomínky. Musím to zas někdy připravit.
Musím říct, že tento recept mě opravdu zaujal. Klasická smetanová omáčka je vždy sázka na jistotu.
Tohle je přesně recept, co mám ráda. Jednoduché a chutné. Dám to svým dětem k večeři, snad to sní!
Vypadá to super jednoduše a ta omáčka bych řekla, že je fakt top. Určo to vyzkouším na zítra k večeři!