Získá si vás svou hedvábnou jemností a výraznou chutí. S křupavými krutony či opečenou houstičkou bude neodolatelná.
Potřebujete:
1 a ¼ litru plnotučného mléka, 600 g celeru, 2 lžíce másla, muškátový oříšek, čerstvou petrželku nebo pažitku na ozdobu, pepř, sůl
Na krutony:
3 rohlíky z předchozího dne, 3 lžíce másla
Postup:
Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Nakrájený celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na malém plameni za občasného míchání ho uvařte zcela doměkka (trvá to asi 20 minut).
Hrnec odstavte a nechte mléko s celerem zchladnout. Pak celer rozmixujte ponorným mixérem.
Do hotového krému vmíchejte máslo a ochuťte ho pepřem, solí a muškátovým oříškem. Krém nechte prohřát. Rohlíky nakrájejte na kostičky a osmažte na másle. Krém podávejte s krutony, ozdobený bylinkami. .