Lineckého těsta není nikdy dost. Jako náplň využijte zavařeninu, kterou máte zrovna po ruce.
Ingredience: 320 g hladké mouky, 225 g másla, 35 g cukru krupice, 5 g soli, 2 vejce, 3–4 lžíce ledové vody, 350 g džemu
Postup: Smíchejte mouku s 30 g cukru a solí. Přidejte rozšlehané vejce a promíchejte. Přidejte ledovou vodu, máslo nastrouhejte a rychle zapra
cujte. Těsto rozdělte na dva díly a zabalte do fólie. Dejte na 30 minut do lednice.
První díl těsta rozválejte do placky o průměru 30 cm. Těsto dejte do formy a rozprostřete ho do krajů. Dno propíchněte vidličkou. Na základ rozprostřete džem.
Z druhého dílu vykrojte různě velká srdíčka, kterými dozdobíte koláč. Rozšlehejte vejce a přidejte 5 g cukru. Potřete koláč a dejte na 15 minut do trouby. Poté alobalem přikryjte okraj koláče a pečte dalších 15 minut.