K obědu i k večeři. Kuřecí koláč chutná skvěle teplý i studený.
Suroviny:
1 kg kuřecích stehen
2 lžíce oleje
1 cibule
3 snítky tymiánu
2 stroužky česneku
125 ml mléka
2 dcl kuřecího vývaru
1 balení listového těsta
1 vejce
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi zahřejte olej a přidejte kousky kuřecího masa. Až bude opečené, z pánve ho vyjměte. Poté orestujte cibuli, česnek a snítky tymiánu. 3 minuty opékejte a vraťte do pánve i maso. Do směsi na pánvi přidejte vývar, mléko a osolte a opepřete.
Předehřejte troubu na 220 °C a těstem vystelte koláčovou formu, okraje odkrojte. Naplňte směsí a ze zbytku těsta udělejte koláči pokličku. Vršek těsta potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 30 minut.