Sušené švestky dodají králičímu masu zajímavou chuť. Omáčka je příjemně nasládlá a můžete ji servírovat rovnou na talíři s masem nebo v misce zvlášť.
Potřebujete:
✿ 2 králičí stehna
✿ 100 g sušených švestek
✿ 1 lžíci polohrubé mouky
✿ 1 lžičku rybízové marmelády
✿ sůl, pepř
✿ olej
Marináda:
✿ 2 dl červeného vína
✿ 1 lžíci octa
✿ 3 kuličky pepře
✿ špetku tymiánu
✿ 2 bobkové listy
1. Červené víno smíchejte s octem, kuličkami pepře, tymiánem a bobkovými listy a do této marinády naložte maso na 24 hodin. Pak ho vyndejte, osušte a marinádu si dejte stranou. Švestky si namočte do trochy vody.
2. Na rozpáleném oleji maso lehce opečte z obou stran dozlatova a pak podlijte marinádou i s kořením, osolte, opepřete a pod pokličkou duste do poloměkka. Pak přidejte švestky a ve vodě, kde se máčely, rozmíchejte mouku. Přilijte ji k masu a duste ho doměkka.
3. Hotové maso vyjměte a do šťávy vmíchejte rybízovou marmeládu. Švestky můžete vidličkou rozmačkat nebo ponechat celé. Podávejte ideálně s bramborovou kaší.
Tohle musí bejt nádherně sladkokyselý! Normálně by mě nenapadlo dát švestky k masu, ale jsou s tím super zkušenosti. Do omáčky rybízová marmeláda, to musí být nářez. Musím zkusit.
Vypadá to super! Už dlouho sháním něco noveho na vareni a tohle bude přesně ono. Švestky mám ráda, takže jestli to tak dobře chutná, jak to vypadá, budu nadšená!