Opravdu nevšední chuťové variace dodá králičímu masu jednoduchá omáčka z piva a medu. To musíte vyzkoušet!
Potřebujete:
✿ 2 králičí stehna
✿ 4 cibule
✿ 200 ml piva
✿ 1 lžíci medu
✿ 100 g slaniny
✿ 3 kuličky nového koření
✿ 1 bobkový list
✿ špetku tymiánu
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dozlatova. Přidejte králičí maso a slaninu. Maso restujte z obou stran dozlatova.
2. Přidejte nové koření, bobkový list a tymián a podlijte pivem smíchaným s medem. Pánev přiklopte (pokud nemáte pánev do trouby, přendejte do pekáčku) a pečte při 160 °C asi 2 hodiny.
3. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku. Hotové maso vyndejte, vypečenou šťávu zahustěte jíškou a chvíli ji provařte, případně dochuťte solí a pepřem a přeceďte. Podávejte s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.
Hmm, králičí maso nekupuju často, ale tenhle recept zní tak dobře, že si pro ty stehna asi skočím. Dík za tip!
Zas něco nového do módního arzenálu gurmánů. Králičí maso mám ráda a kombinace s pivem a medem zní opravdu lákavě. Bez váhání si tento recept přidám do svého repertoáru.
Velmi působivé! Jsem zvyklá na tradiční přípravu králíka, ale tohle přinese něco nového na náš stůl. Už se těším, až tento recept vyzkouším.
Vypadá to fajn, ale nejsem si jistá, jestli najdu všechny ingredience. Ale pokusím se, protože to zní skvěle!
Zajímavý recept, který kombinuje netradiční suroviny s působivým výsledkem. Tento recept určitě vyzkouším, mám ráda, když se v kuchyni setkává umění s chutí.