Výtečný je teplý i studený. Dejte si ho k večeři nebo klidně i k snídani.
Na těsto:
250 g hladké mouky
130 g másla
20 ml vody
2 vejce
sůl
Na náplň:
4 velké červené cibule
150 g slaniny
100 g másla
3 vejce
špetka muškátového oříšku
350 g lučiny
100 g mascarpone
sůl, pepř
Postup:
Suroviny na těsto smíchejte dohromady a vytvořte hladké těsto. Vyložte jím koláčovou formu.
Smíchejte si máslo, lučinu a mascarpone a vše lehce osolte a okořeňte.
Na másle si zpěňte cibuli a po 5 minutách přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
Cibulovou náplň navrstvěte na těsto, poté přidejte lučinový krém.
Koláč dozdobte kousky čerstvé cibule.
Pečte půl hodiny na 190 °C.
To mi připomíná nedělní snídaně u babičky. Snad mě překvapí stejně dobrou chutí!
Skvělý recept na slaninový koláč, který bude určitě chutnat celé rodině. Už se těším, až ho upeču.
Kolac vypadá fakt dobře, i když recept je trochu složitější. Možná že ho zkusím v neděli.
Ten koláč se slaninou a červenou cibulí zní úžasně! Určitě ho vyzkouším k večeři, díky za tip.