Rebarborový drobenkový koláč je šťavnatý a chutná úžasně.
Potřebujete:
1 bílý jogurt, 0,5 hrnku oleje, mléko, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 300 g rebarbory
Drobenka:
5 lžic hrubé mouky, 4 lžíce cukru, 2 lžičky másla
Postup:
Prosátou polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, vejce a jogurt smíchejte. Mléka dejte tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřete do kulaté formy nebo na plech vyložený pečicím papírem.
Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky a poklaďte jimi těsto. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku, kterou celý koláč posypejte.
Pečete ve troubě vyhřáté na 170 °C asi 20–30 minut. po vytažení koláč nechte vychladnout, nakrájejte a podávejte. Na talíři můžete jemně posypat moučkovým cukrem.