Angrešt je výtečné ovoce i do koláčů. Kyselejší bobulky a sladká jablka vytvářejí dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny – 300 g hladké mouky – 120 g másla – 200 g pískového cukru – 2 vejce – 2 lžičky prášku do pečiva – 200 ml plnotučného mléka – 200 g jablek – 200 g angreštu – cukr, mouka a máslo na drobenku
Postup
1. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně zašlehejte žloutky. Potom na střídačku přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a lijte mléko.
Rukama vypracujte pěkné a hladké těsto, do kterého opatrně zapracujte sníh z bílků, který vyšleháte s vanilkovým cukrem.
2. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a vršek bohatě posypte angreštem a na kousíčky pokrájenými jablky, a následně ještě drobenkou.
3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 45 až 50 minut. Propečenost vyzkoušejte špejlí.