Nic nenastartuje den lépe než opečené klobásy se spoustou koření a paprikami.
Ingredience:
2 klobásy
1 velká žlutá paprika
1 velká červená paprika
3 stroužky česneku
1 velká žlutá cibule
rostlinný olej na smažení
lžička sušeného nebo 3 snítky čerstvého tymiánu
lžička provensálských bylinek
petrželka na ozdobu
sůl, čerstvě namletý pepř
Postup:
Klobásy si nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka. Na pánvi si rozpalte rostlinný olej, nejlépe olivový. Dejte si na něj opéct na měsíčky nakrájenou cibuli a nechte ji opéct hezky dozlatova.
Nepřehánějte to ale, ať ji zbytečně nespálíte. Přidejte oloupaný a na plátky nakrájený česnek.
Opět pozor, abyste ho nepřipálili, byl by pak hořký. Nechte na pánvi rozvonět tymián a provensálské bylinky. Zhruba po dvou až třech minutách nasypejte do pánve nakrájené klobásky a chvíli počkejte, dokud nebudou opravdu dokonale opečené.
To trva zhruba 6 až 8 minut. Mezitím si nakrájejte papriky na větší kusy. Obsah pánve dochuťte mořskou solí a pepřem. Případně můžete přidat ještě trochu oleje.
Nyní je konečně čas opéct i papriky, těm postačí maximálně 4 minuty, aby zůstaly pořád krásně křupavé. Nakonec dozdobte pánev najemno nasekanou petrželkou, ideální je samozřejmě čerstvá, Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.