Už jste někdy vyzkoušeli indickou kuchyni? Pak si připravte krémovou máslovou čočku s opečeným masem a oříšky.
Suroviny:
300 g žluté čočky
300 g kuřecích prsou
3 lžíce kari koření
200 g másla
2 velké cibule
1 l kuřecího vývaru
3 lžíce medu
sůl, pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
rostlinný olej na smažení
hrst kešu oříšků
Postup:
Maso očistěte, nakrájejte na větší kusy, osolte a opepřete a nechte odležet. V hrnci na oleji osmažte cibuli, přidejte kari koření. Do hrnce přidejte čočku a zalijte ji vývarem.
Vařte pod pokličkou deset až patnáct minut. Jakmile do sebe čočka vývar zčásti vsaje, přidejte do ní máslo. Na pánvi dozlatova orestujte kousky masa a zakápněte je trochou medu.
Až se máslo rozpustí a čočka bude krásně hustá, přidejte do ní kousky masa, zasypejte pokrm nadrcenými oříšky a nasekanou čerstvou petrželkou.
Náš tip
Aby byly oříšky krásně křupavé, můžete je ještě nasucho orestovat.