Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin a je bez lepku. Tyto placky přijdou k chuti vegetariánům i celiakům.
Suroviny – 1 hrnek quinoy – 80 g tvrdého sýra – 2 červené cibule – 1 uvařená mrkev – 1 červená paprika – 1 stroužek česneku – 1 hrst lněných semínek – 3 vejce – sůl, pepř – tuk na smažení
Postup
1. Quinou propláchněme v sítku vroucí vodou. Pak ji vařte v 2,5násobném množství vody asi 15 minut a sceďte.
2. Do mísy dejte vychladlou quinou, nastrouhaný sýr, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, vejce, lněná semínka a vše dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Na pánvi rozehřejte tuk. Pomocí lžíce tvořte karbanátky a smažte je z obou stran dozlatova.
4. Podávejte například se zakysankou a bylinkami.