Výborné karbanátky s červenou řepou jsou pojmenované po jednom švédském továrníkovi a dodnes se podávají jako součást slavnostního švédského stolu.
Potřebujete:
500 g mletého hovězího masa, 4 žloutky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 cibuli, mořskou sůl, mletý pepř, 2 lžíce kaparů, 3–4 lžíce nakládané červené řepy, 2 lžíce pažitky, několik lžic smetany ke šlehání, 2 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
1. Promíchejte maso, žloutky, worcester a nadrobno nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Do směsi zapracujte nasekané kapary, na kousky nakrájenou řepu a nasekanou pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.
2. Vytvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud máte rádi maso hodně propečené, dejte karbanátky ještě na 10 minut do trouby).
3. Podávejte s opékanými bramborami nebo kaší a sezonní zeleninou.