Chcete-li bezmasou variantu, připravte směs z granulovaného sójového masa.
Ingredience: 4 porce
● 8 listů kapusty
● 300 g mletého hovězího masa
● 1 cibule
● miska uvařené rýže
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 600 g loupaných rajčat
● 1 lžíce tymiánu
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Cibuli nakrájejte a opečte ji na oleji, přidejte maso a opečte dohněda. Vmíchejte protlak, sůl, pepř, promíchejte a krátce opečte. Přidejte lístky tymiánu, polovinu rajčat a směs krátce poduste. Pak vmíchejte rýži.
Druhou polovinu rajčat smíchejte s prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Směs nalejte do pekáčku. Z listů kapusty odřízněte košťál a spařte je vroucí vodou. Poté hned přelejte ledovou vodou.
Listy rozložte na pracovní desku. Na každý dejte hromádku masové směsi a zabalte. Balíčky skládejte do pekáčku s rajčaty. Vložte do trouby a na 180 0C pečte asi 40 min.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 30 Kč