Kančí guláš připravujte v tlakovém hrnci – ušetříte tak hodně času i energie.
Potřebujete:
✿ 500 g kančí plece
✿ 2 stroužky česneku
✿ 3 cibule
✿ 4 lžíce sádla
✿ vývar
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 1 lžíce pikantního kečupu
✿ sůl, pepř
✿ kmín
✿ majoránku
✿ mletou sladkou papriku
1. Maso očistěte, odblaňte, okrájejte tuk a nakrájejte na kousky nebo menší plátky. Na sádle osmažte dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidejte maso a ze všech stran jej opečte.
2. Pak maso osolte, přidejte papriku, kmín, pepř, utřený česnek a promíchejte. Podlijte horkým vývarem a duste doměkka. Poté šťávu částečně vyduste, zaprašte hladkou moukou, osmahněte a znovu podlijte vývarem.
3. Pak přidejte kečup, podrcenou majoránku, dobře promíchejte a nechte důkladně povařit. Kančí guláš podávejte s knedlíky, brambory, těstovinami nebo chlebem.