Koláč má jemnou kakaovou chuť, která dobře ladí s nasládlými hruškami.
Suroviny na 10 porcí
– 2 vejce
– 110 g hladké mouky
– 60 g mletých mandlí
– 1 lžíce kakaa
– 1 lžička skořice
– ½ lžičky prášku do pečiva
– 100 g másla
– 70 g třtinového cukru
– 3 hrušky
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce rumu
– pečicí papír
Postup
1. Hrušky oloupejte a nakrájejte na kousky. Zakápněte citronovou šťávou a rumem, promíchejte a nechte hodinu stát.
2. Smíchejte mouku, mleté mandle, kakao, skořici a prášek do pečiva. Odděleně vyšlehejte změklé máslo s cukrem, a postupně zašlehejte obě vejce. Vmíchejte moučnou směs a hrušky.
3. Těstem naplňte formu s pečicím papírem. Pečte při 170 ºC asi 40 minut.