Ráda mlsáte a trápí vás vrásky? Pak vás dozajista potěší zjištění, že kakao pomáhá vyhladit pleť a omladí vás.
Už po dvanácti týdnech pravidelného pití horké čokolády vám vrásky začnou mizet. Musíte si však pohlídat, aby váš připravený nápoj obsahoval alespoň 4 gramy pravého kakaa.
Pokud budete pít nápoj připravený z náhražky kakaa, určitě se žádným účinkem nepočítejte. Hlídejte si i obsah cukru.
Horká čokoláda, kterou běžně koupíte v supermarketech nebo dostanete v restauracích, ho obsahuje příliš mnoho! A to je špatně.
Boby, nebo prášek?
Z kakaa však nemusíte připravovat jen horkou čokoládu, můžete ho používat i při pečení dortů, do ovocných koktejlů nebo i ke snídani například do ovesných vloček.
Nejlepší je koupit si kakaové boby a rozemlít si je až doma, tak budete mít jistotu, že jde o skutečné kakao. Pokud si ho ale chcete koupit rovnou namleté, pořádně si přečtěte etiketu. Jak si tu pravou horkou čokoládu vyrobíte v pohodlí domova?
Španělská horká čokoláda
Která je ta nejlepší z nejlepších? Roz-hodně ta, které se říká španělská. Připravíte si ji tak, že do 50 ml plnotučného mléka zamícháte lžičku škrobu a polévkovou lžíci kokosového nebo třtinového cukru.
Pak 950 ml mléka zahřejte v hrnci a nalámejte do něj tabulku kvalitní hořké čokolády. Až se všechna čokoláda rozpustí, přimíchejte do směsi za stálého míchání škrob.
Pak ještě čokoládu pět minut povařte a můžete ji přelít do hrnečků. Ve Španělsku se horká čokoláda konzumuje samotná nebo se do ní namáčejí nejrůznější sladkosti.
Ale pozor, aby se čokoládová procedura neminula účinkem. Pijete ji přece jenom proto, abyste se zbavila vrásek.