Skvělé kachní maso dokonale doplní pomerančová omáčka.
Suroviny na 4 porce
– 4 kachní prsa
– 20 oloupaných kumkvatů (trpasličí pomeranče)
– 2 fenykly
– šťáva ze dvou pomerančů
– 2 snítky tymiánu
– 2 lžíce oleje
– 200 ml zeleninového vývaru
– sůl, pepř
Postup
1. Maso omyjte, osušte a kůži nařízněte do mřížky. Osolte, opepřete a posypte nasekaným tymiánem. V pánvi rozpalte olej a opečte maso z obou stran. Maso dejte do pekáčku, podlijte vývarem a šťávou, a pečte při 200 ºC 15 minut.
2. Fenykl nakrájejte na plátky, kumkvaty na kolečka. Oboje orestujte ve výpeku na pánvi.
3. Maso přelijte výpekem z pekáčku a podávejte s restovaným fenyklem a pomeranči.