Je to exkluzivní lahůdka pro slavnostní chvíle. Kachní prsa jsou šťavnatá a pomeranč jim dodá skvělou chuť.
Potřebujete:
✿ 750 g kachních prsou
✿ 2 pomeranče
✿ 1 lžíci pomerančové kůry
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 šalotku
✿ 1 bobkový list
✿ 250 ml červeného vína
✿ 2 lžíce balzamikového octa
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku cukru
✿ 3 lžíce rybízové zavařeniny
1. Prsa zbavte tuku a kůži nařízněte do mřížky až k masu. Potřete pomerančovou kůrou a vložte do ploché nádoby. Nasekaný česnek a šalotku nasypte na maso, přidejte bobkový list a zalijte šťávou z 1 pomeranče a vínem. Marinujte 1 hodinu.
2. Kachní prsa vyjměte a nechte okapat. Marinádu nalijte do hrnce, přidejte balzamikový ocet, vařte, až se polovina tekutiny odpaří. Přeceďte, osolte, opepřete, přidejte cukr a zavařeninu a vařte 2 minuty do zhoustnutí.
3. Kachní prsa položte kůží dolů na grilovací pánev a grilujte cca 6–10 minut. Pak maso nakrájejte na plátky, přidejte plátky pomeranče a přelijte teplou omáčkou.
Wow, to zní jako kulinářský skvost! Technologie vaření se neustále vyvíjejí, ale klasika jako kachní prsa na pomerančích má svoji nezaměnitelnou hodnotu.
Tohle jídlo zní opravdu skvěle! Miluju kombinaci masitých chutí s ovocem. Určitě to vyzkouším příště, až budu pořádat večeři pro přátele.