Vynikající pochoutka ovoněná brandy – to je kachní paštika, kterou si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem.
Potřebujete:
✿ 300 g pečeného kachního masa
✿ 1 lžíce sádla
✿ 100 g kachních jater
✿ 1 lžíci brandy
✿ muškátový oříšek
✿ sůl, pepř mletý
1. Kachní maso pomelte v mlýnku na maso, játra pokrájejte. Na pánvi rozpalte sádlo, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Pak přilijte brandy, nechte odpařit alkohol a odstavte z tepla.
2. Játra nechte zchladnout a pak je umelte najemno. Přidejte k nim umleté kachní maso a dobře promíchejte. Směs ochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem a znovu dobře promíchejte.
3. Hotovou paštiku nechte vychladit a následně můžete hned konzumovat. Pokud ji chcete uchovat déle, naplňte ji do skleničky s uzávěrem a 60 minut ji sterilujte.
Paštika a brandy, to je kombinace, na kterou bych sama asi nepřišla. Ale zní to dost lahodně. Teď už jenom sehnat to kachní maso a můžu se do toho pustit. Čerstvé pečivo už čeká 🙂
Musím uznat, že v kombinaci s čerstvým pečivem to musí být neskutečný gurmánský zážitek. Já mám vždy trochu obavu z přípravy vnitřností, ale tento recept působí přehledně a jednoduše. Vyzkouším.
Recept vypadá skvěle, chystám se ho vyzkoušet. Na paštiky s brandy mám slabost. A kachní maso? To je prostě lahůdka. Díky za inspiraci!
Teda, musím říct že jsem to zkoušela a paštiku jsem si fakt užila. S čerstvým pečivem je to top! Možná jenom mám problém trochu s tim zpracováním masa, ale výsledek stojí za to.