Alice Bendová s oblibou dělá třeba i prsíčka grilovaná na kůži s brambůrky v páře s asijským salátkem z listu červené řepy nebo podle chuti.
Ingredience: francouzská kachní prsa s kůží, hrubozrnná sůl, brambory, sůl
Salát: lístky červené řepy, čerstvé chilli, rajčata, opražená slunečnicová semínka, limetka, olivový olej, rybí omáčka
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v páře je vaříme do měkka. Osolíme je a pokapeme máslem, až když jsou vařené. Kachní prsa opláchneme, dobře osušíme a na pánvi je pečeme asi tři minuty z každé strany.
Poté je přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem a dopečeme je v pekáči při 200 ww°C, postačí 8–10 minut.
Pochopitelně je musíme také dochutit, záleží na naší chuti nebo na tom, pro koho je připravujeme. Využít můžeme nejrůznějšího koření od ostrého po sladké či neobvyklé. Připravíme si také řepný salát, který můžeme servírovat místo přílohy.
A hned z toho máme lehké dietní jídlo. Lístky červené řepy dáme do misky, přidáme nakrájené chilli, rajčata, opražená slunečnicová semínka a lehce promícháme. Dochutíme šťávou z limetky, rybí omáčkou, olivovým olejem a lehce provzdušníme.