Vyzkoušejte tento lehký, osvěžující dip z bílého jogurtu, okurky, česneku a voňavých čerstvých bylinek.
Potřebujete:
✿ 1 okurku
✿ 200 ml bílého jogurtu
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ hrst čerstvého koriandru
✿ hrst čerstvé máty
✿ sůl, bílý pepř
1. Okurku oloupejte, vyřízněte z vnitřku část s jadérky a nakrájejte ji na slabší půlkolečka. Bylinky nakrájejte nadrobno, část máty si nechte stranou. Česnek prolisujte.
2. Jogurt dejte do misky a našlehejte ho. Pak do něj přidejte nakrájenou okurku, citronovou šťávou, koriandr s mátou a prolisovaný česnek a vše dobře promíchejte.
3. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte lístky máty a podávejte ke grilovaným pochoutkám, hodí se k masu i zelenině.
Jogurtový dip s mátou a koriandrem zní opravdu lákavě! Skvělý doplněk k letnímu grilování a také perfektní na focení pro svůj svěží vzhled.