Potřebujete:
500 g jeleního masa na guláš, 100 g slaniny, 150 g cibule, 200 g kořenové zeleniny, 60 g rajského protlaku, 80 g švestkových povidel, 60 g zavařených brusinek, 150 ml červeného vína, sádlo, divoké koření, 5 kuliček jalovce, sůl
Na těsto:
500 g hladké mouky, 160 g másla, 2 velká vejce
Postup:
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájejte na hrubo. Opečte ji na sádle dozlatova, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a počkejte až zesklovatí. Pak přidejte divoké koření a jalovec.
Do připraveného základu přidejte protlak, promíchejte, přidejte maso, přilijte víno, směs osolte a vše duste za občasného míchání tak dlouho, dokud maso nezměkne.
Ze změklého másla, mouky a vejce připravte hladké těsto. Zabalte je do kuchyňské fólie a nechte v chladničce ztuhnout.
Když je maso téměř měkké, přidejte do něj brusinky a povidla. Vše dobře promíchejte, odstavte z plamene a nechte zchladnout.
Těsto rozdělte na třetiny. Ze dvou třetin vyválejte plát a vyložte jím vymazanou koláčovou formu.
Těsto propíchejte a nechte 12 minut předpéct v troubě vyhřáté na 180 °C. Pak naplňte koláč zchladlým ragú a překryjte ho pokličkou z těsta. Koláč dejte dopéct do trouby tak, aby poklička z těsta byla hezky zlatavá. .