Potřebujete:
1 kg jehněčích kotletek, 150 g slaniny, 5 dl vývaru, 1 větší cibuli, 1 svazeček rozmarýnu, 1 paličku česneku, mletý černý pepř, olivový olej, sůl
Postup:
Očištěné maso potřete částí česneku utřeného se solí, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny při pokojové teplotě marinovat.
Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo a nasypte na dno pekáčku a vložte připravené maso. Zbylý česnek nakrájejte na plátky a rozložte kolem něj, přidejte nalámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolte, opepřete a podlijte vývarem.
Pekáček zakryjte víkem nebo alobalem, vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15–20 minut. Pak troubu vypněte a maso v ní nechte přiklopené ještě asi 40 minut.
Hotové maso vyjměte a udržujte v teple. Šťávu v pekáčku prudce svařte na sporáku a zredukujte asi na polovinu množství. Maso nakrájejte na jednotlivé kotlety, přelijte hustou šťávou a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou. .