Kustovnici čínskou můžete konzumovat několika způsoby. Je ale dobrá i jen tak zamíchaná do jogurtu.
• Pokud jste příznivci odvarů, použijte 2-3 čajové lžičky plodů goji na 250 ml horké vody. Bobule nechte přibližně 3 minuty louhovat a poté je sceďte. Pijte 2x denně. Je pochopitelné, že tento nápoj oceníte hlavně v zimě.
Pokud však zatoužíte po zdravém osvěžení, můžete si doma připravit vynikající limonádu nabitou vitamíny.
K výrobě 4 porcí limonády budete potřebovat 50 g goji, 20 g čerstvého zázvoru, šťávu z 1 citronu, 1 lžíci javorového sirupu nebo agáve sirupu, 1 litr neperlivé vody a čerstvou mátu.
• Nejprve si do džbánu či karafy namočte plody goji a nechte je tam alespoň hodinu. Poté je společně i s vodou přelijte do mixéru a přidejte k nim šťávu z citronu a nasekaný zázvor.
Jakmile je směs rozmixovaná dohladka, vezměte si na pomoc sítko, přes které směs přepasírujte.
Hotovou limonádu přelijte zpět do džbánku a vylepšete snítkou čerstvé máty. Nechejte ji dvě až tři hodiny vychladit.