Zkuste luxusní pochoutku z jatýrek, nazvanou Foie gras. Můžete si ji levně připravit i doma.
Ingredience:
200 g husích jater vcelku
1 jablko
1 lžíce másla
1 lžička třtinového cukru
sůl, čerstvě mletý pepř
balzamikový krém
Postup:
Játra nakrájejte na silnější plátky a nechte je při pokojové teplotě asi 15 minut odpočinout.
Mezitím si oloupejte jablko, nakrájejte ho na kolečka a na pánvi rozehřejte máslo.
Přidejte třtinový cukr a jablka nechte krátce zkaramelizovat z obou stran.
Rozpalte si další pánev a jatýrka opečte z každé strany, klidně postačí 30–40 sekund, dokud povrch nezezlátne.
Potom je osolte, opepřete a ihned podávejte na karamelizovaném jablku, přelité balzamikovým krémem. Místo balzamika můžete klidně použít i lehce oslazenou redukci z červeného vína.
Servírujte s bílým pečivem nebo lehkým salátkem z rukoly a klíčků.
Takže něco pro mě, já normales miluju Foie gras. Kombinace s karamelizovaným jablkem zní famózně.
Jo, jatýrka mám ráda, ale nikdy jsem neměla odvahu to udělat doma. Tohle vypadá fakt jednoduše, možná to zkusím. Díky za postup!