Pokud chcete udržet své kosti zdravé, musíte správně jíst. Máme pro vás osvědčené tipy.
Pro vitalitu kostí je důležitý hlavně dostatečný přísun vápníku. Toho v sobě mají hodně bílé fazole. Těch byste měla jíst zhruba jeden šálek denně. Navíc vám totiž dodají i potřebné bílkoviny a vlákninu.

Mléčné výrobky
Mléko, sýry a jogurty obsahují klíčové vitaminy a minerální látky, které silné a zdravé kosti prostě potřebují. Denně proto vypijte mléka aspoň dvě sklenice. Sýry jezte hlavně z kravského, kozího nebo ovčího mléka.
Špenát plný vitaminů
Je potravinou, která má vysoký obsah vitaminu K. Ten pomáhá už při stavbě kostí. Už jen půl hrnku špenátu dodá tělu celých 500 procent doporučené denní dávky tohoto vitaminu.
Vejce, co se nevstřebají
Vejce obsahují vitamin D, který pomáhá, aby se vápník lépe vstřebával do kostí. Vejce jezte třikrát týdně. Doporučují se hlavně ta vařená – zabráníte tak ukládání tuku a zvýšení cholesterolu.
Mák, co nikdy neunaví
S mákem na talíři se nemusíte tolik bát osteoporózy. Takže konec uzurpování – klidně si bez výčitek pochutnejte na buchtě nebo koláči. Modrý poklad má navíc vynikající vliv také na krvetvorbu, pomáhá při únavě a vyčerpání.
Mléko piju každý den a vždy sem si myslela, že jen pomáhá s vápníkem, nečekala sem že je taky důležitý pro vitamin D.
Wow, takže bílé fazole nejsou jen top v chilli, ale taky posilujou kosti? Asi je začnu jíst častějc, díky za tip!
Zajímavé, nikdy bych neřekla, že špenát má tolik vitaminu K! Mí kostem to určitě prospěje a hrníček denně zvládnu.