Nehltejte
Jídlo musíte dlouho a pečlivě žvýkat. Díky tomu totiž spolykáte menší množství vzduchu. Také byste neměli míchat příliš mnoho různých druhů pokrmů.
Správná teplota
Studené knedlíky nebo hovězí vývar nejsou pro žaludek to pravé. Každé jídlo by mělo být dostatečně teplé, má-li být i ze své podstaty servírováno teplé. Stejně tak by mělo být maso dostatečně tepelně upravené. Vyhýbejte se však příliš horkému jídlu.
Jezte do polosyta
Pokaždé, když se zvedáte od stolu, měli byste mít pocit polosytosti a chuť dát si ještě nějaký menší zákusek.Ale nedávejte si ho. Není zdravé se navečer přejídat a míchat sladké a slané dohromady.
Přísně zakázáno
Trápí vás bolesti břicha? Vynechejte alkohol, kávu, černý čaj a perlivé nápoje.
Co se týče jídla, měli byste alespoň na chvíli vynechat ze svého jídelníčku hořčici, ocet, konzervovanou zeleninu, brambory a maso.Snažte se jíst hlavně polévky a jiné tekutější pokrmy..