Na nadýchaný a velmi chutný dortík jahody použijte čerstvé nebo zmrazené.
Potřebujete:
✿ 100 g jahod
✿ 1 balíček želatiny
✿ 200 g máslových sušenek
✿ 30 g krupicového cukru
✿ 120 g másla + na vymazání
✿ 500 g krémového sýru nebo mascarpone
✿ 250 g plnotučného tvarohu
✿ 60 g krystalového cukru
✿ 3 vejce
1. Jahody nakrájejte, sušenky rozmixujete v mixéru. Máslo nechte rozpustit, smíchejte ho s cukrem a pak se sušenkami. Do tukem vymazané formy vložte sušenkový základ a uložte do ledničky.
2. V míse smíchejte tvaroh, sýr, cukr a vajíčka. Směs navrstvěte na připravený sušenkový základ a nechte ještě 10 minut odležet.
3. Cheesecake pečte v troubě při 150 °C asi 40 minut dozlatova a pak ho nechte v troubě vychladnout. Připravte si želatinu podle návodu na obalu, navrch dortu dejte jahody, přelijte želatinou a dejte ztuhnout do lednice.