Suroviny:
250 g mascarpone
400 g jahod
200 ml smetany ke šlehání
150 g cukrářských piškotů
80 g moučkového cukru
3 lžíce portského vína
kakao na posypání
Postup:
V jedné míse vyšlehejte smetanu dotuha. Ve druhé smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a vyšlehejte do hladkého krému bez hrudek. Polovinu jahod rozmixujte na pyré a smíchejte s vyšlehaným mascarpone.
Na závěr lehce přimíchejte hotovou šlehačku. Druhou část jahod dobře omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Cukrářské piškoty naskládejte do formy, zakápněte je dezertním vínem, zakryjte vrstvou krému a navrch vyskládejte kousky jahod. Tento postup ještě jednou opakujte a vrstvení zakončete krémem. Povrch uhlaďte stěrkou.
Nechte přes noc vychladit v lednici, krásně se tak propojí všechny chutě a piškoty změknou. Před podáváním ho poprašte kakaem.
Tip!
Místo portského vína můžete použít višňový likér.
Zní to lákavě, ale s portským vínem? To snad nemusí bejt, ne? Zkusím s višňovkou, možná to trošku oživí.
Tak tohle musí bejt naprostá bomba! Jahody miluju a tiramisu taky. Dik za recept, určo vyzkouším!