Tvarohové těsto je snadné, knedlíky jsou proto rychle připravené, nedají moc práce a chutnají jako od maminky.
Potřebujete:
✿ 500 g měkkého tvarohu
✿ 1 hrnek polohrubé mouky
✿ 1 vejce
✿ špetku soli
✿ 12 větších jahod
✿ 125 g tvrdého tvarohu
✿ 2 lžíce másla
✿ skořicový cukr
1. Z měkkého tvarohu, vejce a mouky a špetky soli vypracujte těsto. Vyválejte z něj šišku a tu nakrájejte na 12 stejných dílů. Každý díl rozválejte, doprostřed položte celou jahodu, těsto uzavřete a v dlaních zakulaťte.
2. Mezitím dejte vařit vodu, kterou mírně osolte. Do vařící vody vkládejte knedlíky a vařte je na mírném ohni asi 8 minut. Pak je vytáhněte děrovanou naběračkou a můžete hned rozkrojit.
3. Knedlíčky na talíři posypejte skořicovým (nebo bílým) cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem a polijte rozpuštěným máslem. Můžete je také máslem potřít a ve skořicovém cukru obalit. Zdobit lze třeba grankem, meduňkou apod.
Tohle vypadá super rychlej recept! Už se těším, až to vyzkouším o víkendu 😉 Skvělý článek!
Jahodový knedlíky miluju, akorát musím přiznat, že se mi někdy rozvaří, když spěchám. Ale stejně jsou moc dobrý!