Tropické teploty trochu zpříjemní italský citronový sorbet s čerstvým ovocem. Je skvělý v tom, že pokaždé může být trochu jiný.
Ingredience: 6 velkých citronů, 1 l vody, 250 g krupicového cukru, med na pokapání, trochu vodky, lístky máty na ozdobu
Postup: Nemáme-li citrony bez chemických postřiků, musíme je obzvlášť pečlivě omýt, až pak z nich ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu.Připravíme si rozvar z cukru, ale jen na mírném ohni.
Do odstaveného přimícháme citronovou kůru i šťávu a necháme rozpracovaný nápoj vychladnout. Po půlhodině základ na sorbet přecedíme přes sítko a dáme do mrazáku.
Sorbet nemá být ani tekutý, ani příliš tuhý. Podáváme ozdobený mátou a pokapaný medem. Dá se podávat ve vydlabaných citronech.