Suroviny:
4 kuřecí prsa
3–4 lžíce strouhaného parmazánu
1 hrnek hladké mouky
60 ml kvalitního olivového oleje
mletý černý pepř
sůl
Na omáčku:
60 g másla
40 g okapaných kaparů
150 ml bílého suchého vína
2 lžíce čerstvé šťávy z citronu
2 lžíce sekané petrželky
kolečka citronu na ozdobu
Postup:
Troubu zahřejte na 100 °C. Prsa podélně nařízněte, ale nedokrojte, rozevřete je a vytvořte tzv. motýlka. Maso osolte, opepřete, pak obalte v mouce smíchané s nastrouhaným parmazánem.
V pánvi na olivovém oleji zprudka prsa osmažte, pěkně z obou stran, usmažené kusy přendejte do pekáčku a uchovávejte v troubě v teple.
Připravte omáčku: do pánve s výpekem po smažení kuřecích plátků nalijte víno, přidejte citronovou šťávu a kapary, za občasného promíchání nechte tekutinu zredukovat na polovinu. Nakonec do omáčky vložte máslo na zjemnění.
Jednotlivé plátky kuřete servírujte přelité omáčkou z výpeku, ozdobte kapary a kolečky citronu.
Piccata se pro svou jednoduchou přípravu a krátkou dobu vaření hodí, kdykoliv nemáte moc času stát u plotny. Svým způsobem připomíná řízky, je ale mnohem svěžejší a lehčí.
Tak tohle vypadá jako perfektní večeře po dlouhém dnu v posilovně! Už se nemůžu dočkat, až si to doma připravím a zasportuju si na plné čáře. Zdravě a chutně, přesně jak mám ráda.
Miluji jednoduché recepty, které oživí běžný večer. Italská kuchyně má tu schopnost přinést slunce i do těch nejchladnějších dnů. Piccata zkusím připravit už tento víkend!
Zajímavý recept, zdá se být dokonale vyvážený a plný chutí. Taková moderní, lehčí variace na tradiční české řízky s příjemnou citronovou notou. Určitě vyzkouším.
no ja nevim, vždyť tam neni nic extra těžkýho na tohle jídlo. Ale mám ráda jakykoliv recept s kuřecím masem, tak to asi zkusím. Dík za tip!