Jídlo vonící dálkami pohladí jazýček i těm nejvybíravějším strávníkům.
Potřebujete:
400 g mletého hovězího, 1 rohlík, 1 cibuli, 1 vejce, 1 malý bílý jogurt, 200 ml smetany, 200 ml kuřecího vývaru, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, kari, 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru, olej, mletý pepř, sůl
Postup:
Rohlík nakrájejte na plátky a zvlhčete vlažnou vodou. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky. Maso, cibuli, rohlík, vejce a dvě lžíce mouky dejte do mísy, osolte, opepřete a důkladně prohněťte. Ze směsi tvarujte kuličky a opékejte je na oleji dozlatova.
V kastrolu zpěňte na oleji cibuli, přidejte česnek, osmažte ho dozlatova, přidejte kari, vše zalijte vývarem a přiveďte k varu.
Do vývaru vložte kuličky a vařte je 10 minut. Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a vlijte do kastrolu. Krátce povařte. Omáčku s kuličkami pak podávejte s rýží, kopečkem jogurtu a čerstvým koriandrem.