Už jste slyšeli o jedlých květech? Nikoli? Pak zbystřete. Dokážou totiž posílit vaši imunitu stejně jako bylinky.
Sladká levandule
V kuchyni je nejčastěji používanou bylinkou jednoznačně levandule. Její příjemně nasládlá chuť se hodí do dezertů i ovocných a zeleninových salátů.
Aromatická růže
Růže patří mezi nejznámější jedlou ozdobu. Nejenže vypadá krásně, ale také úžasně voní. Okvětní lístky skvěle vyladí zeleninový salát.
Fialkové jednohubky
Fialka úžasně funguje v kombinaci s dezerty či salátem.Prodávají se i kandované květy, které oživí každý talíř s masem či jednohubkami.
Nakládaná pampeliška
Nevěřila byste, jakou lahůdkou je pampeliška osmahnutá na másle! Díky medové příchuti ji můžete nakládat do vína či octa nebo si z ní vyrobit sirup. Okvětní lístky se často používají na dochucení jasmínové i obyčejné rýže.
Bezové řízky
Bezový květ jste již určitě někdy ochutnali, alespoň v podobě výborné bezové šťávy. Kromě toho ale umí i další zázraky.Skvěle se hodí na přípravu teplých polévek nebo jako přísada do medových pochoutek. Květy bezu navíc patří mezi nejdostupnější jedlou květinu u nás..