Mezi skvělé pomazánky patří i cizrnový hummus. Můžete ho ochutit mnoha způsoby – vyzkoušejte třeba tento s pečenými paprikami.
Potřebujete:
✿ 2 červené papriky
✿ 400 g cizrny v plechovce
✿ 2 stroužky česneku
✿ 3 lžíce pasty tahini
✿ 1 lžičku římského kmínu
✿ 1 lžičku mleté uzené papriky
✿ ½ citronu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ špetku soli
✿ 1 naloženou nebo čerstvou kapii
✿ čerstvou bazalku
1. Papriky omyjte, osušte a dejte je na plech nebo do pekáče s pečicím papírem. Pečte je v troubě při 200 °C asi 20 minut, během pečení je několikrát otočte, aby ze všech stran zčernaly. Po vyndání je vložte do mikrotenového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit.
2. Papriky poté zbavte semínek, oloupejte je a vložte do mixéru. Cizrnu slijte a přidejte do mixéru k paprikám. Česnek oloupejte a vložte také do mixéru, přidejte pastu tahini, drcený římský kmín, uzenou papriku a šťávu z půlky citronu.
3. Vše dobře promixujte a postupně přidávejte po lžících vodu, aby vznikla kašovitá našlehaná konzistence. Mixujte alespoň 5 minut, dochuťte solí a opět promixujte.
Podávejte zakápnuté olivovým olejem, ozdobené nadrobno nakrájenou kapií a lístky bazalky.
Tohle vypadá fakt fantasticky! Miluju vaření a jsem ráda, že jsem našla nový způsob, jak si užít hummus.
Miluji cizrnové pomazánky a tento recept vypadá báječně. Pečená paprika musí hummus skvěle chuťově obohatit.
Wow, hummus mám fakt ráda a tenhle s pečenou paprikou určitě vyzkouším. Zní to jako dobrá varianta po tréninku!