Lahodný podzimní předkrm nebo dezert potěší milovníky rafinovaných chutí. Jeho příprava je přitom docela jednoduchá a na talířku vypadá přímo luxusně.
Potřebujete:
3 velké hrušky, 1 citron, 150 g sýru s modrou plísní, 100 g sýru ricotta, 50 g vlašských ořechů, 2 lžíce medu, mletou skořici, máslo
Postup:
Hrušky omyjte a podélně je rozřízněte. Vykrojte jádřince a střed hrušky vydlabejte. Z vypouklé strany hrušky lehce seřízněte, aby v pekáčku stály rovně a nenahýbaly se.
Hrušky pokapejte citronovou šťávou, rozložte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem vydlabanou stranou nahoru.
V misce smíchejte nadrobený sýr s modrou plísní, ricottu a nadrobno nasekané ořechy a promíchejte. Vydlabané hrušky potřete medem, naplňte sýrovo-ořechovou směsí a na každou položte oříšek másla.
V troubě předehřáté na 190 ˚C pečte hrušky asi 25 minut.
Poté nechte zchladnout, až budou hrušky teplé, ale už ne horké, pokapejte ještě medem, případně posypejte skořicí. Servírujte teplé. .