Hruškovým džemem můžete dochucovat sladké pokrmy. Výborně se ale hodí i na palačinky nebo vafle.
Suroviny:
5 velkých zralých, až přezrálých hrušek
4 vanilkové lusky
6 lžic cukru krystal
1 velký citron
hrst kávových zrn
Postup:
Připravte si dvě sterilizované sklenice s víčkem. Případně můžete použít jednu velkou.
Hrušky si oloupejte a nakrájejte na menší kusy.
V hrnci si smíchejte pokrájené hrušky, cukr, vanilkové lusky a šťávu z 1 citronu.
Směs vařte tak dlouho, dokud nezhoustne a nevznikne vám marmeláda.
Přelijte ji do sklenic a do každé přidejte půl hrsti kávových zrn. Ta do marmelády pustí svoji chuť i aroma.
Ve spíži nebo v lednici nechte marmeládu odležet alespoň 14 dní.
Wow, to je parádní nápad! Hruškovou marmeládu s kávou zkusím přidat do mých oblíbených receptur na dezerty.
Tak tohle vypadá fakt zajímavě! Nikdy mě nenapadlo kombinovat hrušky s kávou. Určitě vyzkouším doma, díky za inspiraci!