Potřebujete:
1 kořen petržele, 3 hrnky bezlepkové mouky plus na vysypání, 3 hrnky čerstvého mléka, 3 vejce, sůl, 3 hrnky nakrájené tvrdší bezlepkové housky, hrst vlašských ořechů, máslo na vymazání
Postup:
Osm čtvrtlitrových hrnků vymažte máslem a vysypejte moukou. Kořen petržele uvařte v osolené vodě do poloměkka, aby zůstal křupavý.
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli, přilijte mléko, žloutky a vymíchejte hladké řidší těsto.
Petržel nakrájejte na drobné kostičky a spolu s kostičkami housky a nasekanými ořechy vmíchejte do těsta. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta.
Naplňte hrnky do dvou třetin těstem a naskládejte je do širokého kastrolu. Okolo nich opatrně nalijte horkou vodu tak, aby sahala do půlky až tří čtvrtin výšky hrnků. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a vařte 22–25 minut.
Hrnky vyndejte a nechte chvilku zchladnout. Pak knedlíky kulatým nožem uvolněte od stěn, vyklopte na prkénko a pomocí nitě nakrájejte na plátky..