Hodí se na slavnostní pohoštění i rychlou večeři.
Ingredience:
10 brambor
250 g hovězího mletého masa Σ 1 šálek strouhaného sýra
2 lžíce protlaku
1 plechovka kukuřice
1 chilli paprička
sůl, pepř
1 červená cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce kečupu
1 lžíce dijonské hořčice
olej
Postup
Nakrájejte brambory na hranolky a dejte je dozlatova osmažit. V dalším hrnci rozpalte olej a dejte restovat nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidejte mleté maso a počkejte, až se zatáhne. Přidejte kukuřici, protlak, chilli papričku, kečup a dochuťte.
Nakonec vmíchejte hořčici. Hranolky rozprostřete na plech a osolte je, přelijte je masovou směsí a bohatě zasypejte sýrem. Pečte po dobu 6 minut.
Náš tip:
Nejlepší bude, když celé jídlo ozdobíte čerstvou hladkolistou petrželí.