Hovězí svíčková přelitá houbovou omáčkou a podávaná s rýží je opravdová lahůdka.
Suroviny:
250–300 g hovězí svíčkové
1 hrst sušených hub
kousek másla
olivový olej
sůl, pepř
200 ml smetany ke šlehání
Postup:
Hovězí svíčkovou naporcujte na silnější plátky o tloušťce cca 2 cm. Maso osolte a opepřete. Rozpalte na pánvi olivový olej a maso z každé strany zprudka opečte. Chcete-li steak propečenější, z každé strany ho restujte pět minut.
Méně propečenému steaku budou stačit tři minuty z každé strany. Hotové steaky zabalte do alobalu a nechte je alespoň pět až deset minut odpočinout. Do výpeku přidejte kousek másla a orestujte na něm sušené, případně čerstvé houby.
Za pět minut přilijte do pánve smetanu, osolte ji a opepřete, nejlépe čerstvě nadrceným pepřem. Omáčku povařte přibližně čtyři minuty. Steak položte na talíř a přelijte omáčkou. Podávejte s rýží. Dobrou chuť!