Upečená přesně tak akorát. Zlatavá na povrchu, růžová uvnitř. To je dokonalá hovězí pečeně.
Suroviny:
750 g hovězího zadního vcelku
120 g špeku
60 g sádla
nové koření
pár kuliček pepře
3 velká rajčata
1 lžička pálivé mleté papriky
1 l hovězího vývaru
2 cibule
150 g sušených hub
3 stroužky česneku
2 čerstvé papriky
150 g klobásy
2 velké brambory
sůl, pepř
Postup:
Maso prošpikujte slaninou. Osolte a opepřete. Na sádle ho opečte ze všech stran. Maso z pánve vyjměte a na výpeku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, pár kuliček nového koření a pepře.
Přidejte nakrájená rajčata a pálivou papriku. Nyní přendejte pečeni do hrnce a potřete ji připravenou směsí z pánve. Zalijte vývarem. Pečte na 160 °C zhruba 1,5 až 2 hodiny.
Mezitím povařte sušené houby a pak je nakrájejte nadrobno a orestujte na lžíci sádla. K pečeni přidejte půl hodiny před podáváním na plátky nakrájený česnek, papriky, klobásu a houby. Maso dopečte.
Náš tip
Maso a omáčku podávejte zvlášť. Lépe to vypadá.