Suroviny:
500 g zadního hovězího
300 g čerstvých hub
houbové koření
0,5 l hovězího vývaru
2 cibule
sůl
pepř
kmín
olej
sádlo
hladká mouka
Postup:
Maso očistěte a nakrájejte na 5 plátků, které jemně naklepejte, osolte, opepřete a posypte drceným kmínem. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou velkou cibuli a na ni položte okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmažte z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Podlijte vývarem, zaprašte houbovým kořením a přikryté pokličkou vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Teplotu snižte na 170–180 °C a nechte maso pomalu péct. Mezitím na sádle osmažte druhou, na kostičky nakrájenou, cibuli.
Vložte čerstvé očištěné houby, osolte, přidejte trochu drceného kmínu a zlehka poduste.
Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidejte podušené houby. Ještě další půlhodinu je společně nechte péct. Rýži si připravte podle návodu na obalu. Když je maso měkké, můžete pokrm dosolit podle libosti.
Tip!
Dobrota, kterou můžete podávat s rýží, bramborami i knedlíkem.